Kutná Hora ve Kemik Kilisesi : Prag’dan Günübirlik Bir Gezi – Çek Cumhuriyeti

Unknown | 01:24 | 0 yorum


Kutná Hora’da Ne Yapmalı ?

Kutná Hora Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’dan 80 Km uzaklıkta küçük bir şehir ve bence sadece 1 gün ayırmak yeter de artar. Dürüst olmak gerekirse Kutná Hora’da Bone Church ve St. Barbara Katedrali dışında yapacak pek birşey yok. Seyahatim sırasında hemen hemen tüm yapılar bakım için kapalı olduğu için bu yazımda sadece Kemik Kilisesi (Bone Church) üzerinde duracağım.
Evet doğru duydunuz Kemik Kilisesi !
Sedlec Ossulary (veya gezginler arasında bilinen ismiyle Bone Church) Kutná Hora’da yer alan ve UNESCO tarafından Çek Cumhuriyetindeki 12 Dünya Mirası Listesindeki yapılardan birisi olup içerisinde 40,000 ile 70,000 insana ait kemik kalıntılarının olduğuna inanılmaktadır.



Ossulary’e Giriş Ücreti 90 Czk ancak diğer turist alanlarına giriş biletleri ile kombine ederek Kutná Hora’da görmeniz gereken yapılara girişte indirim kazanabilirsiniz. Resimdeki ücretler Mart 2017 tarihindeki güncel fiyatlardır.


Kilise kemikler ile çok güzel bir şekilde dizayn edilmiş içeriden çektiğim fotoğraflara bakarken bir kez
daha ölüm gibi acı veren birşeyden böyle sanatsal bir çalışma çıkaran insan oğluna hayret ettim.



 ‘Omm yeah bu Humerus çok lezziz’   

 Kutná Hora’da Nerede Yemek Yemeli ?

Yukarıda bahsettiğim üzere Kutná Hora gayet küçük bir kasaba bu yüzden size çok fazla imkan vermemesiyle beraber size önerebileceğim bir lokonta olarak Kemik Kilisesinin yakınında Restaurant U Zlateho Lva’dır. Hemen hemen her bütçeye uygun yiyecek bulabilirsiniz.
Kutná Hora’ya Ulaşım Nasıl Sağlanır ?
Kutná Hora’ya en hızlı ve ucuz ulaşım yöntemi olarak Treni seçmenizi tavsiye ederim. Çek Demiryollarının trenleri temiz , hızlı ve yolculuk esnasında normal fiyatlardan çay , içecek ve yiyecekleri hostesten alabilirsiniz. Prag’dan gideceğinizi düşünürsek Kutná Hora’ya tren saatleri ve rezervasyon için Czech Railways’in web sitesine bakabilirsiniz. Tren Prag Tren İstasyonundan, Kutná Hora Tren İstasyonuna gitmesi ortalama 50 dakika sürmekle beraber sadece 4 Dolar gibi bir ücret karşılığı hizmet vermektedir.

Aklınızda Bulunsun !

Biletinizi Gidiş/Dönüş Olarak Satın Alın:  

 Küçük bir yer olmasından dolayı Kutná Hora Tren İstasyonu akşamları ve kış zamanında boş olabilmekte.En azından bunu zor yoldan öğrenmiş oldum şayet akşam dönüş biletini alacağım ofiste yetkili kişiyi bulamadım 🙂  Tabi ki trene bindiğinizde biletleri kontrol eden görevliden bilet satın alma imkanınızda var ancak yazın turist yoğunluğu olacağını düşünürsek önceden gidiş dönüş almak en mantıklı seçenek gibi duruyor.

Trenden İnince Tourist Information Center’i Ziyaret Edin:

Trenden iner inmez ilk işiniz karşı platformdaki Tourist Information Center’e gidip oradaki sevgili teyzemizden Kutná Hora ile ilgili bilgi haritalar ve broşürler alabilir ayrıca hediyelik birkaç eşyada alabilirsiniz.

Etrafı Keşfedin:

Kutná Hora gibi küçük bir yerde herşey birbirine yürüme mesafesindedir. Bütün turistik yapılar 15-20 dakika gibi bir yürüme mesafesindedir. Yani trenden inip taksiye binmek yerine haritanızla beraber yürüyerek etrafı gezin çok seveceğinize eminim. 🙂

İşte Kemik Kilisesinde çektiğim diğer fotoğraflar :

Category:

About GalleryBloggerTemplates.com:
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

0 yorum